Reiseblogg fra Travellerspoint

Riga 2010

På tur med Espen

Jeg foretrekker å gi bort opplevelser fremfor materielle goder, så i fjor kjøpte jeg flybilletter til Riga til Espen og meg i forbindelse med hans 25-årsdag. Vi bodde på Centra Hotel; i Gamlebyen, samme hotell som jeg bodde på sist jeg var i Riga. Dette er et hotell jeg absolutt vil anbefale, det ligger sentralt i gangavstand til alt i gamlebyen, i et hyggelig og rolig strøk. Frokostbuffèt inkludert i prisen, store og fine rom og veldig hyggelige priser!

Dagene bestod stort sett bare av å nyte hverandres selskap, en god del shopping, spising og avslapping.

Det er nesten flaut å si det, men det var februar og kaldt ute, og FRIDAYS var et av de nærmeste spisestedene til hotellet vårt. Vi spiste mye mat her, og drakk en god del. Som i mange lignende land hadde Fridays i Riga happyhour, der man fikk to drinker til prisen for en. Dette er ikke spesielt uvanlig, men det som skilte seg ut var at da det var 5 minutter igjen av happyhour kom betjeningen bort og fortalte at det bare var 5 min igjen og om vi ville ha noe mer. Vi hadde da nettopp fortært hver vår gedigne mudslide og var i god gang med gigantiske strawberry daquiri og takket pent nei til påfyll. Men det var her vi ble overrasket, for betjeningen sa at hun kunne slå inn alt det vi ville ha til happyhour-pris og så kunne hun bare komme bort til oss med det etterhvert som vi ville ha det! Med andre ord så tilbød hun oss happyhour resten av kvelden! Ikke feil, ikke feil!

Problemet var bare at jeg i mellomtiden rakk å bli venn med doskåla, da den lille tynne kroppen min syntes det ble for mye med den svære mudsliden og den enda større strawberry daquirien på altfor kort tid. Happyhour utgikk for min del!

022.jpg
Bare se størrelsen på drinken...!

En annen ting jeg vil anbefale var den lille, brune puben vi fant i
030.jpg
Dette stedet var så brunt at det egentlig er mer korrekt å si at den var svart! Stedet var så lite at det kunne vært leiligheten til eieren gjort om til et utested. Eieren selv var en romslig bikerfyr som pratet fryktelig dårlig engelsk, men var hyggelig og generøs med whiskyen. Hit skal vi tilbake!

024.jpg026.jpg
029.jpg025.jpg
027.jpg

Husker ikke hva stedet het, men finner du gata (i gamlebyen) så kan du ikke miste det. For det var utvilsomt eneste sted i området, iallefall som vi klarte å finne da vi var der!

For mer informasjon om Riga og hva man kan finne på der; se innlegg fra forrige tur!

Skrevet av Tinken 09:16 Arkivert i Latvia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint