Reiseblogg fra Travellerspoint

Riddu Riddu

Urfolkfestival i Troms

I forkant av årets sommer spurte jeg meg sjøl hva jeg hadde lyst til å bruke ferien min på! Jeg bestemte meg ganske snart for å gjøre alt det jeg lenge hadde hatt planer og ønsker om å gjøre, deriblant reise til Kåfjord for å oppleve Riddu Riddu. Jeg fikk med meg Steve som jeg jobber med, og fikk kontakt med Stian i Tromsø som jeg ble kjent med da han var i garden her nede. Han ble også med utover.

Reisen startet med at Steve og jeg fløy med Norwegian opp til Tromsø, nordens Paris på onsdagen. Hadde flaks, vi fant ut at det var to timer til den eneste bussen som går ut til Kåfjord skulle gå. I mellomtiden spaserte vi rundt i byen og så oss om i finværet, og Steve fikk kjøpt seg en sovepose (for det hadde han glemt å ta med seg) før Stian kom og vi gikk ombord på bussen. Turen tok lenger tid en planlagt, og da vi kom frem til festivalområdet fant vi ut at ølsalget hadde stengt for lenge sida. Så det ble ikke noe øl på oss denne dagen, og det var svært få andre mennesker der på dette tidspunktet. Vi var nok litt tidlig ute ja!

Dagen etter ble vi kjørt ned til Løkvoll av Stians søskenbarn slik at vi fikk hamstret øl. Trygge på at ølen lå godt forvart i teltet satte vi igang med drikkinga og kom i prat med noen festivalgjengangere. Aina &co. Utpå dagen kom også Thomas og Beate fra Bardufoss som jeg snart fikk god kontakt med.

- mer kommer -

Skrevet av Tinken 07:13 Arkivert i Norge Tagged events Kommentarer (0)

Hvite busser tur i Polen og Tyskland 2007

Dette innlegger er skrevet i 2010, da jeg i forbindelse med flytting fant igjen informasjon og bilder fra turen

sunny

var jeg og klassen min på Natur vgs på Hvite Busser tur i Polen og Tyskland. På denne turen kjørte vi veldig mye buss, var innom flere konsentrasjonsleire og opplevde generelt veldig mye på veldig kort tid. Jeg anbefaler virkelig alle som har mulighet til det å dra på en slik tur! Jeg vet at veldig mange drar på Hvite Busser-tur på ungdomsskolen, jeg for min del var veldig fornøyd med at jeg dro da jeg var 20 år og ikke 15... På bussen fikk vi en slags dagbok med mange nyttige tips, underholdning og ikke minst felter der vi kunne notere oss hva vi gjorde hver dag. Jeg var dessverre litt slapp på dette, og hukommelsen er ikke like god som den en gang var, så jeg får oppsummere turen via mest bilder og bare litt ord. Men jeg fant igjen hele programmet for turen, så jeg kan bruke det som mal.

1. Dag. Fredag 20.04.07
kl. 9.00 Avreise Bussterminalen Galleri Oslo
kl. 15.00 Mat i Sverige
Kl. 20.00 Ferje fra København. Kveldsmat på Ferja.

Alle deltakerne fra Natur vgs møtte opp på Bussterminalen, alle bortsett fra en. Min beste venn og ønskereisefølge; Kjersti. Uten Kjersti hadde det ikke blitt noen tur på meg, det er sikkert og visst. Vi hadde fått streng beskjed om at bussen skulle gå presis kl. 9 og at de som ikke var møtt opp til da måtte bli igjen hjemme. Derfor var jeg ganske skrekkslagen da klokken nærmet seg 9 med stormskritt og ingen Kjersti dukket opp og mobiltelefonen hennes var skrudd av. Som et siste desperat forsøk løp jeg avgårde til Oslo S og trålet området rundt etter Kjersti, og plutselig dukket hun opp, helt fortvilet mens hun slepte en diger bag etter seg. Som en sinna hønemor tok jeg bagen og brølte følg meg, og sammen løp vi alt vi klarte tilbake til Bussterminalen, heiv oss ombord på bussen og kom oss heldigvis avgårde!

Fra dagboka:
Reiserute: Oslo Bussterminal kl. 9.00--> Sverige --> ferje til København (20 min, blåste fælt) --> ferje til Swinoujscie, Polen.
Stopp på veien: Lunsj i Sverige, der Natur VGS-bussen også stod
Severdigheter og historier underveis: Kjersti + Strus i København.
Ferje (navn, standard, lugarkamerater): Kjersti, Frøydis, Bee og jeg delte lugar. Jeg sov øverst, vi lå og skravlet om gutter og sex.
Måltider: Lunsj; Ble egentlig en forlengelse av frokosten min + kjøttboller i Sverige (hi-tech-te-pose). Middag; Posl mat er ikke nam.. Svinestek nr. 1 (med poteter)
Dagens beste: Kjerstis Hi-tech te-pose, bodyguardfyren fra Norge, Judith;" Kissing a stranger in a bar!!!!" til Bee, Kjersti-->Prevensjonsmiddel.
Dagens verste: Judith og Harald måtte følge oss til do, pga skumle, fulle og griske polakker.

b_t3.bmpb_t.bmp
b_t2.bmpn781530144..82_8801.jpg

2. Dag. Lørdag 21.04.07
Kl. 08.00 Ankomst Swinojscie
Overnatting: Hotell Wyspianski, 15 Westernplatte, Krakow.

3n781530144..98_8351.jpg

Fra dagboka:
Reiserute: Swinoujscie- Polen. Kjørte gjennom Miedzyzdroije (der jeg var på treningsleir med Kjelsås i 2000)--> Krakow.
Stopp på veien: Matpause på Texaco Kalsk- turens første svinestek... (hmm, var ikke den første allerede dagen før?)
Severdigheter og historier underveis: Kjersti og jeg var på sightseeing med Sebastian og hans elektriske biler. (Han hadde fått i oppgave av guiden vår og vise oss hvor (de andre jentene) kunne få ordnet håret og sminken og slikt. Var pinlig å sitte på en guidet tur i Krakow der guiden roper og peker "hairdresser", som om det er en stor severdighet i Krakow.)

Kjersti og jeg spiste italiensk mat på en utrolig koselig restaurant som ligger rett ved markedsplassen. Det var her vi drakk tørr vin for første gang, og da vi hadde drukket opp innså vi at det kanskje ville være godt etter et glass eller to til.

3. Dag. Søndag 22.04.07
Kl. 8.00 Avreise til leiren Oswiecim.
Kl. 9.30 Omvisning i Auscwitz-leiren med guide
kl. 13.00 Avreise til Auscwitz 2- Birkenau. Omvisning med guide.
Overnatting: Hotell Wyspianski

4. Dag. Mandag 23.04.07
Fridag- oppleve Krakow.
18.30 Folkloredans Art Club, UL Lobzowska 8.
Overnatting: Hotell Wyspianski

Fra dagboka:
Reiserute: Var i Krakow hele dagen
Stopp på veien: Kjersti og jeg fikk oss nye venner i noen italienske damer vi kom i prate med på toalettet i Wawelborgen.
Severdigheter og historier underveis: Rynek Glòwny (markedsplassen) og Wawelborgen. Folkloredans.
Hotellet: delte rom med Kjersti.

markedsplass.jpg
Gjengen på Rynek Glòwny.
folklore.bmpfolklore12.bmp
Etter Folkloredansen dro vi alle sammen på et hyggelig utested i Krakow. Fordelen med å dra på skoletur når man er over 18: man får lov til å gå på bar. Ulempen med å dra på skoletur når man er over 18 år: Man må være på hotellet til midnatt.
0krakow.bmp

5. Dag. Tirsdag 24.04.07
8.00 Avreise til Berlin, ankomst Berlin tidlig ettermiddag.
Overnatting på Ramada Treff Aparthotel Flughafen, Schwalbenweg 18, Berlin.

Fra dagboka:
Reiserute: Dro avgårde til Berlin etter frokost kl. 8.00. Kom frem til byen i 17-tida. Stor by!
Stopp på veien: Stoppet på Potzdamer platz og gikk opp..... (her har jeg ikke skrevet mer, så jeg er usikker på hvor vi gikk?)
Severdigheter og historier underveis: Potzdamer platz, Brandenburger Tor, Mermorial to the Murdered Jews Of Europe.
Dagens beste: En søt bartender spanderte øl på meg i baren da Frøydis, Kjersti og jeg slappet av på kvelden.

6. Dag. Onsdag 25.04.07
Kl. 10-12 Stasi-museet
Fridag- oppleve Berlin.
Felles middag i Berlin.
Overnatting: Hotel Ramada

Fra dagboka:
Reiserute: Forlot hotellet tidlig. Sightseeing i Berlin. Parkerte på Potsdamer Platz. Kjersti, Frøydis, Lotte, Jørgen og jeg gikk for å finne Garage, som var en secondhandshop. (dette brukte vi flere timer på, og da vi endelig kom frem viste butikken seg å være en gedigen skuffelse. Jeg kjøpte en kjole for syns skyld, siden jeg var pådriveren for å finne butikken, men kan ikke huske at jeg noen gang har brukt den.)
Stopp på veien: Alexander Platz.
Severdigheter og historier underveis: Lush (som nå jo har kommet til Norge, noe jeg ønsket meg veldig da vi var i Berlin). Tv-tårnet. Møtte på et sprøtt band på et kjøpesenter, kjøpte cd'n deres for 10 euro. Ikke spør hvorfor, tror ingen av oss har hørt på den noen gang.
Måltider: Frokost; Kjersti og jeg fant ikke frem til frokosten (som til vårt forsvar ikke var på hotellet, men flere gater bortenfor) så vi rakk såvidt å spise mat.

7. Dag. Torsdag 26.04.07
Kl. 9.00 Avreise til Sachsenhausen
Kl. 13.00 Besøke leiren Ravensbrück.
Kl. 15.00 avreise til ferja

8. Dag. Fredag 27.04.07
Kl. 7.30 Ankomst Trelleborg
Kl. 17.30 Ankomst Oslo

Skrevet av Tinken 10:01 Arkivert i Polen Tagged educational Kommentarer (0)

Nick Cave i Paris 2006

På tur med Lars

sunny

På grunn av dobbelbooking bodde vi på et bittelite hotell de to første nettene, på Parmentier.
Deretter flyttet vi inn i leiligheten i Oberkampfkvartalet, se; http://www.leilighetiparis.com .
Vi var på Montmartre hvor vi så Sacre Ceur, Moulin Rouge og besøkte Erotisk museum, samt Salvador Dalimuseet og spiste crepè.

Vi var i Bologneskogen hvor vi fant Avenue de Mahatma Gandhi og besøkte en stall med tidenes minste ridehus.

Vi var på turens høydepunkt: Nick Cave-konserten! En dame som stod helt foran scenen fikk håndhilse på Nick Cave og klem av Warren Ellis. Hun takket ved å løpe opp på scenen og stjele tekstene til Nick og utførte en rimelig ulekker og høyst ufrivillig form for stagediving etterpå. Men konserten var fet!

Vi besøkte butikken til Andrê Bissonet, en eldre kar som restaurerer gamle instrumenter.

Vi havnet i en butikk som hadde tidenes samling av baboschjschjschjka-dukker (ref. Espen)

Vi vandret opp og ned Champs Elyssees, og spiste kaker på et aldeles fabelaktig sted. Navnet skal jeg komme tilbake til. Vi besøkte Virgin records hvor vi halvhjerte forsøkte å finne pornofilm til Merete.

Vi var på toppen av Eiffeltårnet og spiste på enda et fabelaktig sted i området.

Våre fire dager i Paris gikk altfor fort.

Skrevet av Tinken 10:36 Arkivert i Frankrike Tagged events Kommentarer (0)

Nick Cave i Nottingham 2006

På tur med Raymond

- kommer -

Skrevet av Tinken 12:10 Arkivert i England Kommentarer (0)

Nyttårsaften i Phuket 1999-2000

Phuket

- kommer -

Skrevet av Tinken 11:20 Arkivert i Thailand Kommentarer (0)

(Innlegg 26 - 30 av 35) « Side 1 2 3 4 5 [6] 7 »